CARA BELAJAR BUAT BLOG PERCUMA

Assalamualaikum.

Saya tahu awak semua ramai yang teruja sangat nak berblog tapi akhirnya terbiar begitu sahaja. Ramai kawan-kawan saya di luar sana juga serupa macam awak semua tau. Bila mereka ternampak saya sedang update blog, masing-masing teruja nak dekat, nak tau macamana saya berblog. Sampai ada yang mengaku mereka ada blog tapi tak aktif dan lama-kelamaan terbiar begitu saja!



Sekarang tak perlulah awak semua risau-risau lagi sebab awak semua boleh belajar buat blog percuma saja! Cuma perlu download ebook di bawah ni dan awak semua dah boleh berblog seperti saya. Tak perlu buang masa, cuma download saja!


Selain berblog niawak semua juga boleh menjana pendapatan sampingan. Walaupun cuma pendapatan sampingan, namun sekurang-kurangnya ia mampu menaikkan semangat awak semua untuk terus berblog tau. Maklumlah, berblog hari-hari kalau dapat sikit duit pun dah kira Alhamduillah!

Meh, saya nak ajar satu tips buat duit dengan blog!

Awak semua boleh pasang iklan kat blog untuk dapat duit dengan blog awak tu. Iklan paling senang dan mudah untuk newbie blogger pasang adalah Nuffnang sebab syarat-syaratnya sangat senang. Saya juga buat masa ini dikira semula sebagai newbie blogger atas sebab-sebab tidak dapat dielakkan. Awak semua boleh mendaftar blog dengan Nuffnang di website https://www.nuffnang.com.my

Sebelum tu awak daftar dulu sebagai ahli Nuffnang yea... barulah boleh pasang iklan kat blog awak tu nanti. Ikut saja cara-cara dan arahan yang diberikan untuk memudahkan blog awak didaftarkan sebagai ahli Nuffnang. Butiran peribadi seperti nama dan alamat mestilah penuh dan lengkap sebab kalau pihak Nuffnang nak buat pembayaran kat awak melalui cek mereka perlukan nama dan alamat penuh awak supaya cek awak tu nanti sampai kat tangan awak dengan selamat!

Tak rugi pun berblog ni sebab saya tak pernah rasa buang masa, malah rasa seronok sebab dapat berkongsi ilmu dan pengetahuan dengan orang ramai melalui medium blog sebegini.

Selamat mencuba!

Contest ini turut disertai oleh :

  1. calrasepatrick.blogspot.com dapat bayaran RM30
  2. nonasani.blogspot.my dapat bayaran RM30
  3. missobsesi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  4. sayidahnapisah.com dapat bayaran RM30
  5. mommyfiqa.com dapat bayaran RM30
  6. bloggerlelaki.com dapat bayaran RM30
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my dapat bayaran RM30
  8. dianarashid.com dapat bayaran RM30
  9. susahsenangblogger.com dapat bayaran RM30
  10. at-tarmizi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  11. myideakini.com dapat bayaran RM30
  12. amirkhalis.blogspot.my dapat bayaran RM30
  13. sayabukancikgu.com dapat bayaran RM30
  14. messarah.blogspot.my dapat bayaran RM30
  15. jangan-bukak.blogspot.my dapat bayaran RM30
  16. fadzirazak.com dapat bayaran RM30
  17. heroborneo.com dapat bayaran RM30
  18. nikkhazami.com dapat bayaran RM30
  19. misztrex.blogspot.my dapat bayaran RM30
  20. ummizarra.com dapat bayaran RM30
  21. infopelajar2u.com
  22. sabreehussin.com
  23. topseofriendly.blogspot.my
  24. ummiseri.com
  25. saidila.com
  26. qiyasaad.com
  27. kataubaid.com
  28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  29. iuzira.com
  30. hiburansabah.com
  31. heroborneo.com
  32. nasitambah.com
  33. aynorablogs.com
  34. ohtiptop.com
  35. jebengotai.com
  36. sensasi2020.com
  37. <Url Blog>
  38. <Url Blog>
  39. <Url Blog>
  40. <Url Blog>
  41. <Url Blog>
  42. <Url Blog>
  43. <Url Blog>
  44. <Url Blog>
  45. <Url Blog>
  46. <Url Blog>
  47. <Url Blog>
  48. <Url Blog>
  49. <Url Blog>
  50. <Url Blog>
  51. <Url Blog>

10 ulasan:

  1. Selamat maju jaya dgn blog. Belajar tanpa henti.. dan Nuffnang pemulaan yg bagus utk buat duit dgn blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih aynora Nur ... 😊😊😊

      Padam
  2. datang dr segmen yang sama.. salam kenal dan selamat maju jaya dlm dunia blogging :D

    BalasPadam
  3. Dari dulu pakai nuffnang ni.

    BalasPadam

Cerita Terkini

KELI MASAK SAMBAL MUDAH DAN RINGKAS

Assalamualaikum. Salam Ramadhan Al-Mubarak!  Hari ni saya nak share sikit makanan kegemaran saya semasa iftar . Kalau tak ada lauk ...